DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 31.05.2010 04:48:02 

Buchty‚ koláče‚ řezy ...
Švédský koláč - jituleBambule
sypká směs : 3 hrnky pol. mouky, 1 hrnek cukru, 1prdopeč
naplň: 3/4 kg měkkého tvarohu, 1/2 l (2hrnky) mléka, 3 celá vejce, vanilkový cukr, citr. kůra, rozinky.
Na suchý hlubší plech nasypeme polovinu sypké směsi, nalijeme náplň a rovnoměrně posypeme druhou půlkou sypké směsi. Na povrch poklademe na plátky nakrájenou celou Heru. (dobře se krájí je-li vychlazená).
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 3/4 hodiny.                                          
      
Rychlý ovocný koláč - jituleBambule
2 hrnky pol. mouky, 1 hrnek cukru, 1/8 másla (hery) .... žmolenka
1 hrnek žmolenky odebereme stranou a do zbytku se přidá : 1prdopeč, 2 vejce, 1 hrnek mléka.
Těsto se nalije na hlubší vymaštěný a vysypaný plech, hustě poklade ovocem (švestky bez pecek, jablka na kostičky ap.) a posype tou odebranou žmolenkou.
Peče se v předehřáté troubě asi 1/2 hodiny 
    
Buchta s tvarohem - jituleBambule
1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 4 žloutky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa
Tvaroh: 1 1/2 tvarohu, vanilkový cukr, 1/2 vanilkového pudinku, 1 vejce, cukr a mléko dle chuti a potřeby
Vše smícháme a přidáme sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a potom do těsta sáčkem stříkáme zpracovaný tvaroh. Upečeme.
 
Kinder mliečny rez - Bluemar (od kamarádky)
Těsto: 8 vajec, 20 dkg kr. cukru, 6 PL vody, 8 dkg rozpusteného masla, 30 dkg hl. múky, 4 dkg kakaa, 1 bal. pr. do pečiva, 1 čaj. lyžička kypr. prášku do perníkov, maslo a múka na vymastenie plechu.
Krém: 4-8 PL kr. cukru 4-5 čaj. lyžíc vanilkového cukru, 3,75 dl mlieka, 1,5 balíka želatiny –(tortovej), 8 dl šľahačky (3 kelímky)
Poleva: 25 dkg tortovej polevy, 8 dkg masla alebo margarinu
Žĺtka vymiešame s cukrom až kým nie je biela hmota. Pridáme vodu a rozpustené maslo a ešte chvíľku miešame. Pridáme múku, kakao a prášok do perníkov.
Vyšľaháme tvrdý sneh z bielkov a jemne vmiešame do cesta.
Polovicu cesta vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme cca 12-14 minút v predhriatej rúre na 180°C. Druhú polovicu cesta takisto upečieme.
V teplovzdušnej trúbe môžeme obe naraz piecť.
Krém: Obidva druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme želatinu a na miernom ohni miešame, kým sa želatina rozpustí. Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatinové mlieko. Rýchlo—kým krém nestuhne nanesieme na cesto a prikryjeme druhým cestom.
Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.
Poleva: Nad parou rozpustíme čokoládovú polevu s maslom a nanesieme na vychladnutý koláč.
Rada na záver: Kypriaci prášok do perníkov môžeme vynechať. Aj tak je to chutné. Mám to vyskúšané.
       Foto: tunte
recenze: V receptu je psán prášek do perníku, tak ten jsem vypustila a místo něho dala lžíci medu a už teď vím, že příště to udělám taky, jen medu dám lžíce dvě. Krém super, bezvadně utuhnul jen by možná chtělo do něho ještě přidat trochu citrónového extraktu nebo do těsta citrónovou kůru ta mi tam chyběla. A ještě jedna dobrá rada. Místo vysypávání a maštění plechu doporučuju dát pečící papír :)
A moji malý kritici byly nadšení. Dokonce než jsem stačila vytáhnout foťák tak bylo snědeno a to byly po večeři :)
Kinder Pingui – Bluemar (od kamarádky)
Suroviny: 6 vajec, 6 PL kr. cukru, 6 PL teplej vody, 6 PL hl. múky, 2 PL horkého kakaa, 1 bal. pr. do pečiva
Smotanový krém: 5 dl šľahačky (najlepšia na krémy je Rama na šľahanie-fialová krabica), 1 PL želatiny ( u nás je to jeden balíček cukrárenskej), 1 PL tekutého medu, ½ káv. lyž. vanilkovej arómy (tekutá-v malých fľaškách)
Čokoládový krém: 15 dkg vár. čokolády, 10 dkg hery, 1PL vody, 2PL oleja
Poleva: 20 dkg vár. čokolády, 10 dkg hery, 3PL oleja, 1PL vody, 1 PL pr. cukru
Z prísad na cesto upečieme 2 pláty.
Žĺtka s cukrom vymiešama do penista.Pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s pr. do pečiva.
Pomaly primiešame kakao.(čím pomalšie vmiešavame kakao-tým je cesto tmavšie.—vlastná skúsenosť)
Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch pri 200°. Cesto sa rýchlo upečie -treba dávať pozor.!!!!
Krém: Prísady na smotanový krém rozdeliť na 2 časti.Polovicu želatiny namočíme do cca3PL vody,necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatinu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku ,ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky.
Medzitým nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená,pridáme Heru a olej a dobre spolu premiešame,aby bola vláčna. Keď trošku vychladne,nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.
Keď je čokoláda mierne stuhnutá,vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatinou,nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.
       Foto: jaji
recenze jaji: Tedy podle původního obrázku to nemám, ale chutná to výborně. Akorát ten druhý plát těsta mám menší, protože jsem ho dala kvůli vyklápění na pečící papír a nějak jsem to množství neodhadla. Půlku jsem posypala kokosem, takže máme i Kinder Pingui Coco.
recenze sandys: Chuťově výborné, jen doprostřed se hůře vkládala ta čokoládová poleva,neboť moc tekla. Jinak to chce to těsto opravdu tenounké, ale hůře se peče- tendence připalovat :-(. Jinak ňaminka
Snickers – Bleumar (od kamarádky)
Cesto: 225gr. hl. múky, 75 gr.kr. cukru, 175 gr.masla
Krém: 200 g masla, 400g sladeného mlieka (salko), 4 PL kr. cukru, 250 gr. slaných orieškov
Čokoládová poleva: 125 gr mliečnej čokolády, 125 gr várovej čokolády (85%-nej )
Z prísad na cesto urobíme hmotu, ktorú rozvaľkáme na plech (cca 20x25 cm) a pečieme pri 160° asi 40 minút. Necháme vychladnúť.
Krém:
Do hrnca si dáme všetky prísady okrem orieškov a za stáleho miešania pomaly varíme.Zhruba po 10 min. začne krém hustnúť a karamelizovať.
Vtedy pridáme oriešky a ešte horúce nanesieme na cesto,ktoré sme predtým preložili na tácku.
Nad parou rozpustíme čokolády a vylejeme na krém. Vložíme do chladničky a po hodine môžeme krájať.
Podľa mňa celkom dobré, výrazná maslová chuť cesta dáva dobrý kontrast čokoláde a Slaným orieškom. Konzistencia krému je fantastická: nie je tuhá, nie je lepkavá. Tak akurát.
Som zvedavá, čo by urobili vylepšenia, keby: 1. Sme do cesta pridali vanilku. 2. Namiesto bieleho cesta sme urobili kakaové? 3. Pri príprave krému by sme najprv skaramelizovali cukor a potom pridali salko 4. A maslo — pre intenzívnejšiu karamelovú chuť?
Nemyslím si, že to budem v blízkej budúcnosti piecť znova.(treba stráviť tú kalorickú bombu ). Ale možno pri najbližšej príprave skúsim experimentovať.
      Foto: jituleBambule
recenze: Těsto je skoro jak linecké, ale pečením cukr v něm zkaramelizoval takže je trochu tmavší. Zadělala jsem ho den předem a přes noc odpočívalo v lednici. Karamel jsem asi nechala zkaramelizovat moc, měla jsem strach aby to nebylo moc tekuté a teď je to poněkud tvrdé, nicméně moc dobré :) konzistencí mi to připomíná turecký med
čokolády jsem použila víc aby byla vyšší vrstvička :)))
velikost použitého plechu - 30x40 cm
Kinder bueno – Bluemar (od kamarádky)
6 bielkov, 6PL cukru, 1PL oleja, 2PL múky.hladkej, 2PL sladkej strúhanky (ml.piškóty), ½ bal. pr. do pečiva, 15 dkg sekaných orechov, ½ pohára nutelly, sušienky.—napr. BeBe keksy
Krém: 6 žĺtkov, 25 dkg kr. cukru, 1 bal. vanilkového pudingu, 3 PL polohr. múky, 10 dkg vár. čokolády, 25 dkg margarínu:-Hera alebo Palmarin, 2 dl šľahačky
Z prísad na cesto urobíme cesto,vylejeme na plech a posypeme posekanými orechami (lepšie sú praženeé lieskovce) a upečieme.
Ešte teplé cesto potrieme nutellou.
Z mlieka, žĺtkov, cukru, vanilk.pudingu a múky uvaríme krém, ktorý rozdelíme na 2 časti. Do jednej polovice primiešame roztopenú čokoládu a necháme vychladnúť. Margarín rozdelíme tiež na dve polovice a primiešame do vanilkového a čokoládového krému. Na cesto potreté nutellou nanesieme vanilkový krém, BeBe keksy (zľahka pokropené mliekom) a čokoládový krém. Potrieme vyšlahanou sľahačkou z 2 dl šľahačky.
Je to naozaj chutné — a nie veľmi sladké.
         Foto: rosa
recenze: Podle dětí je to strašně dobré a opravdu to chutná jako kinder bueno, na mě je to sladké,jen bych použila navrch o jednu šlehačku více,je to hodně slabá vrstva a špatně se roztírá,jinak se s receptem pracovalo velice dobře
Židovský koláč - Bluemar
26 dkg polohrubé mouky, 15 dkg másla, 1 celé vejce, 7 dkg cukru, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva
Příprava: - uděláme těsto, rozdělíme na dvě části, rozválíme, vykrojíme si kolečko podle velké pokličky. První část dáme na vymazaný a vysypaný plech a potřeme tvarohem smíchaným s cukrem, vajíčkem a hrozinkami.Přiklopíme druhou vyválenou částí. Ze zbytku co jsme odkrojili, uděláme okraj okolo koláče a ozdobíme povrch dle vlastního nápadu. Pečeme při 180°C asi 30 - 45 minut.
Žravé řezy s mandarinkami - Bluemar (od stepaa)
těsto: 250 g ml. cukru, 5 žloutků, 5 lžic horké vody ušlehat, 150 g hl. mouky, 1/2 prdopeč, sníh z 5 bílků
Pečeme asi 15 - 20 min. 180 st.
Po vychladnutí potřeme směsí:
1 šlehačka ušlehat do tuha, cukr dle chuti (já jsem dala asi 4 pol. lžíce), 2 kysané smetany opatrně smícháme s ušlehanou šlehačkou a přidáme na kostičky nakrájené a okapané mandarinky - 2 plechovky (šťávu nevylíváme).
Na tuto směs nalít vychladlé želé: šťávu z kompotu dolijeme vodou, abychom měli 3/4 l tekutiny. Tu povaříme se 2 vanilkovými pudinky. POZOR - želé musí být opravdu vychladnuté. Dáme do ledničky ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Mandarinky se můžou nahradit jakýmkoliv kompotovaným ovocem a podle toho zvolit pudink.
Řezy jsou opravdu vynikající.
Za tento recept děkuji Janičce (stepaa) je fakt výborný.
       
Židovský koláč – Bluemar
26 dkg polohrubé mouky 15 dkg másla 1 celé vejce 7 dkg cukru 3 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva
Příprava: uděláme těsto, rozdělíme na dvě části, rozválíme, vykrojíme si kolečkou podle velké pokličky. První část dáme na vymazaný a vysypaný plech a potřeme tvarohem smíchaným s cukrem, vajíčkem a hrozinkami.Přiklopíme druhou vyválenou částí. Ze zbytku co jsme odkrojili, uděláme okraj okolo koláče a ozdobíme povrch dle vlastního nápadu. Pečeme při 180°C asi 30 - 45 minut.         
Broskvové řezy – Bleumar
1 balíček listového těsta (500 g), 250 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce moučkového cukru (podle chuti), 1 broskvový kompot (420 g), 1 a 1/2 sáčku želatinového ztužovače Postup Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na velikost plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (225°C, 10 minut). Necháme vychladnout. Broskve scedíme a pokrájíme na kostičky. Do mísy rozdrobíme tvaroh, posypeme cukrem, zalijeme smetanou ke šlehání a všechno dohromady vyšleháme dohladka. Pak krátce vešleháme zakysanou smetanu. Do velké mísy vysypeme ztužovač a zalijeme 150 ml kompotové šťávy (je-li jí málo, doplníme vodou). Ruční metličkou rychle šleháme asi půl minuty. Pak vmícháme asi dvě lžíce tvarohové hmoty, a pak po částech vmícháme zbytek. Nakonec vmícháme pokrájené broskve, případně dosladíme. Tuto hmotu natřeme na jeden upečený plát těsta a přikryjeme druhým plátem, který zlehka přimáčkneme. Dáme do ledničky ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na čtverce či obdélníky a lehce pocukrujeme.
      
Salková buchta - sarlota
5 žloutků,30dkg cukru utřít. Přidáme 20dkg mletých ořechů, 5dkg polohr. mouky 1/2 prášek do pečiva, sníh z bílků. Na plech dáme oplatky , přelijeme těstem a upečeme.
Po vychladnutí natřeme krémem : 1salko uvařené do vychladlého zašleháme máslo. Potřeme buchtu a posypeme podle chuti mletými ořechy a pocákáme čokoládou
      
 
Ovocné řezy - byzsla
5vajec, 20Dg krystalu, 100ml vody, 100ml oleje, 25Dg pol.mouky, 1/2 pr.do pečiva. Žloutky ušlehat s cukrem do pěny, přidat olej, vodu, mouku s práškem a rušně vmíchat sníh z bílků. Péct na 180 C 15-20min. Na vychladlý piškot naskládat jakékoliv ovoce. Krém: 1l mléka, 3 vanilkové pudingy, 1 vanilkový cukr a 4PL cukru uvařit, do horkého pudingu vmíchat 1 lžíci másla a do vychladlého vmíchat 2 zakysané smetany, trochu moučkového cukru. Natřít na piškot s ovocem a potřít 2 šlehačkami se ztužovačem, posypat čokoládou. Nechat uležet v ledničce.                                                                                                 
 Vytvořeno službou WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek